talian chinatungsten ESTBLISHED1997
ISO9001:2008 CERTIFICATED
Yang sedang anda lihat: Laman Utama >>Aloi tungsten untuk menindik perisai

Aloi tungsten untuk menindik perisai

Apakah nyaring perisai?


Shell senjatanya nyaring adalah seType peluru yang direka untuk menembusi perisai. Dari tahun 1860-an hingga 1950-an, permohonan utama projektil tungsten senjatanya nyaring adalah untuk mengalahkan perisai tebal yang dibawa di atas kapal perang banyak. Dari tahun 1920-an dan seterusnya, menindik senjata perisai yang diperlukan untuk misi anti-kereta kebal.

Satu shell perisai-nyaring mesti dapat menahan kejutan menumbuk melalui saduran perisai. Kerang yang direka untuk tujuan ini mempunyai kes yang amat kukuh dengan hidung terutama keras dan berbentuk, dan caj pecah yang lebih kecil. Kerang-berkaliber AP beberapa yang lebih kecil mempunyai pengisian lengai, atau caj pembakar di tempat pertuduhan HE pecah. Shell AP kini sedikit digunakan dalam peperangan tentera laut, kapal perang moden mempunyai perisai perlindungan yang sedikit atau tidak ada, tetapi ia kekal pusingan pilihan dalam peperangan tangki, kerana ia mempunyai yang lebih besar "pertama hit membunuh" kebarangkalian daripada anti-kereta kebal letupan tinggi (HEAT) pusingan, terutamanya terhadap sasaran dengan perisai komposit, dan kerana halaju muncung yang lebih tinggi, juga lebih tepat daripada pusingan HABA.
Kartrij perisai-nyaring juga boleh didapati sebagai senjata peluru kecil, terutamanya untuk digunakan sebagai pusingan anti-perlengkapan.

Perisai-peluru nyaring

Perisai-peluru nyaring digunakan untuk menembusi sasaran perisai keras seperti jaket balistik, perisai kenderaan, konkrit, kereta kebal, dan pertahanan lain, bergantung kepada berkaliber daripada senjata api. Perisai-peluru nyaring terdiri daripada penetrator yang dibina daripada keluli terkeras, karbida tungsten, atau uranium ikan yang semakin berkurang, dan dimasukkan ke dalam jaket yang lebih lembut, seperti tembaga atau aluminium. Perisai-peluru nyaring boleh berkisar dari senapang dan pistol berkaliber pusingan sepanjang jalan sehingga pusingan tangki.

Pusingan senapang dan pistol biasanya dibina sekitar penetrator keluli terkeras atau tungsten. Pesawat dan tangki pusingan kadang-kadang menggunakan teras uranium. Penetrator adalah jisim yang tajam bahan berkepadatan tinggi yang direka untuk mengekalkan bentuk dan membawa jumlah maksima yang mungkin tenaga sebagai mendalam yang mungkin menjadi sasaran. Habis-penetrators uranium mempunyai kelebihan sebagai pyrophoric dan mengasah sendiri mengenai kesan, menyebabkan panas yang melampau dan tenaga yang memberi tumpuan kepada kawasan minimum perisai sasaran. Sesetengah pusingan juga menggunakan tips letupan atau pembakar untuk membantu dalam penembusan perisai tebal. Tinggi Piercing Letupan pembakar / Armor Peluru menggabungkan penetrator tungsten karbida dengan hujung pembakar dan bahan letupan.

Perisai senapang-peluru nyaring umumnya membawa penetrator mengeras dalam kuprum atau jaket kupronikel, sama dengan jaket yang keliling akan membawa dalam projektil konvensional. Apabila kesan ke atas sasaran keras, kes tembaga dimusnahkan, tetapi penetrator terus bergerak dan menembusi sasaran. Senjatanya nyaring peluru untuk pistol juga telah dibangunkan dan menggunakan reka bentuk yang serupa dengan peluru senapang.

Projektil seluruh biasanya tidak dibuat daripada bahan yang sama sebagai penetrator kerana ciri-ciri fizikal yang membuat penetrator yang baik (iaitu amat sukar, logam keras) membuat bahan sama berbahaya kepada laras senapang menembak kartrij.

Perisai Piercing Penetrator

Struktur Penetrator perisai PiercingDalam Talian chinatungsten boleh menyediakan produk aloi tungsten yang digunakan dalam menindik perisai mengikut keperluan anda. Jika anda mendapat apa-apa pertanyaan, sila hubungi kami: sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com atau hubungi kami oleh: 0086 592 512 9696, 0086 592 512 9595.

 

maklumat lanjut>>

Apakah Aloi Tungsten| Tungsten gred aloi berat| Permohonan Tungsten aloi berat|

Permohonan Tentera Aloi tungsten| Hartanah Tentera Aloi tungsten|

Aloi tungsten Serpihan pasang siap| Aloi tungsten swaging rod| Tungsten Aloi kiub|

 


Pusat Media>   [bank maklumat]  [Kamus tungsten]  [produk gambar 'bank]  [Video live dari pemprosesan]  [Video dalam proses Pemesinan]  [katalog]
Pasukan kita>   [Perjalanan ke Dongshan]  [2004 Xmas]  [2005 Xmas]  [2006 Spring Festival]  [2007 Spring Festival]  [Outside]  [2008 Spring Festival]  [2009 Xmas]
Kumpulan chinatungsten>   [bengkel]   [CTIA]   [CTIA-EN]   [CTIA-Jepun]   [kawat molibdenum]  [setong darts]  [wayar tungsten]   [Bar / Joran tungsten]   [Berat kertas]
    [Tungsten China ]  [tungsten karbida]  [XATCM ]  [Chatroulette]  [Infosys]  [wayar tungsten]  [Pemanas tungsten]  [Serbuk tungsten]
    [Berlawanan dengan Bar]  [Aloi tungsten]  [Tungsten tembaga][damak Borong] [tungsten Wikipedia]  [Tungsten karbida perhiasan]  [memancing tungsten]
    [Harga logam]  [Xiamen Tungsten]

Address: 3F, No.25 WH Rd., the 2nd Xiamen Software Park, FJ 361008,China
Phone:+86-592-5129696,+86-592-5129595;Fax:+86-592-5129797;Email:sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
Copyright©1997 - 2015 ChinaTungsten Online All Rights Reserved