talian chinatungsten ESTBLISHED1997
ISO9001:2008 CERTIFICATED
Yang sedang anda lihat: Laman Utama >>Caj pelapik berbentuk

Caj pelapik berbentuk

Apakah pelapik Caj Shaped?

Satu caj berbentuk adalah 1 caj letupan dibentuk untuk menumpukan kesan tenaga letupan. Pelbagai Type yang untuk memotong dan membentuk logam, memulakan senjata nuklear, dan menembusi perisai tersebut. A tipikal moden caj berbentuk bergaris boleh menembusi besi perisai kepada kedalaman sebanyak 7atau lebih banyak kali diameter kon (diameter kon, CD) caj, walaupun lebih kedalaman 10 CD dan ke atas kini boleh dilaksanakan.

Bentuk yang paling biasa digunakan untuk lapik kon, dengan sudut puncak dalaman 40 hingga 90 darjah sudut puncak yang berbeza menghasilkan pengagihan jisim jet dan halaju yang berlainan. Sudut puncak Kecil boleh menyebabkan pencabangan dua jet, atau bahkan dalam kegagalan jet untuk membentuk di semua; ini adalah disebabkan halaju runtuh yang berada di atas ambang 1 tertentu, biasanya sedikit lebih tinggi daripada kelajuan bunyi pukal yang bahan pelapik yang lain yang digunakan secara meluas bentuk hemisfera, tulip, sangkakala, elips, dan dwi-kon-kon;. yang pelbagai bentuk menghasilkan jet dengan kelajuan yang berbeza dan pengagihan massa.

Pelapik telah dibuat dari banyak bahan-bahan, termasuk kaca dan pelbagai logam. Penembusan mendalam dicapai dengan logam padat, mulur, dan pilihan yang sangat biasa telah tembaga. Untuk beberapa senjata anti-perisai moden, molibdenum dan aloi pseudo tungsten pengisi dan pengikat tembaga (9:01 lantas ketumpatan adalah ~ 18t/m3) telah diterima pakai. Hampir setiap unsur logam biasa telah dibicarakan, termasuk aluminium, tungsten, tantalum, uranium, plumbum, timah, kadmium, kobalt, magnesium, titanium, zink, zirconium, molibdenum, berilium, nikel, perak, dan emas dan platinum pemilihan bahan bergantung kepada sasaran yang akan menembusi, sebagai contoh, aluminium telah didapati berfaedah untuk sasaran konkrit.

Mengapa Pilih Aloi Tungsten Produk?

Bagi penembusan terdalam, logam murni menghasilkan hasil yang terbaik, kerana mereka memaparkan kemuluran yang besar, dengan itu menangguhkan pemecahan jet regangan ke dalam zarah. Dalam caj bagi siap-telaga minyak, bagaimanapun, adalah penting bahawa slug pepejal atau "lobak merah "tidak akan terbentuk, kerana ia akan menyumbat lubang yang hanya menembusi dan mengganggu kemasukan minyak. Dalam industri petroleum, oleh itu, pelapik umumnya direka oleh metalurgi serbuk, seringkali dengan pseudo-aloi, yang jika tidak-tersinter, jet hasil yang terdiri daripada zarah logam halus yang tersebar.

Semasa Perang Dunia II, pelapik tembaga atau keluli, walaupun bahan-bahan lain telah cuba atau penyelidikan. The ketepatan pembinaan dan yang bertanggungjawab, mod ledakan yang adalah kedua-dua lebih rendah kepada kepala peledak moden. Ini ketepatan yang lebih rendah menyebabkan jet kepada lengkung dan untuk menyuraikan pada masa yang lebih awal dan dengan itu pada jarak yang lebih pendek. Penyebaran yang terhasil mengurangkan kedalaman penembusan bagi diameter kon yang diberi dan juga memendekkan jarak standoff yang optimum. Sejak caj adalah kurang berkesan di standoffs yang lebih besar, sisi dan skirt menara kecil yang dipasang pada beberapa kereta kebal Jerman untuk melindungi daripada senjata api anti-kereta kebal Rusia telah secara kebetulan didapati memberi di dalam bilik jet untuk menyuraikan dan seterusnya mengurangkan keupayaan menembusi.

Penggunaan skirt hari ini boleh meningkatkan penembusan sesetengah kepala peledak. Disebabkan kekangan pada panjang projektil / peluru berpandu, yang dibina berdiri-off pada kepala peledak banyak tidak jarak optimum. Berkesan yang menyusur meningkatkan jarak antara perisai dan sasaran, memberikan kepala peledak dengan standoff yang lebih optimum dan penembusan yang lebih besar jika optimum stand-off tidak melebihi drastik. menyusur tidak patut dikelirukan dengan perisai sangkar yang digunakan untuk merosakkan sistem fuzing yang projektil RPG-7. perisai bekerja dengan mengubah bentuk dalaman dan luaran ogives dan pintasan litar menembak antara penduga hidung piezoelektrik roket dan pemasangan murang belakang. Jika prob hidung menyerang perisai, kepala peledak akan berfungsi seperti biasa.

Jarak di antara pertuduhan berbentuk dan sasarannya adalah kritikal, kerana terdapat jarak standoff yang optimum untuk mencapai penembusan mendalam. Pada standoffs pendek, jet tidak mempunyai ruang untuk menghulurkan, dan pada standoffs panjang, lama kelamaan ia pecah menjadi zarah, yang kemudiannya cenderung untuk hanyut sejajar paksi dan koprol, supaya zarah berturut-turut cenderung untuk memperluaskan bukannya mendalamkan lubang. Pada sangat panjang standoffs, halaju hilang seretan udara, penembusan merendah-rendahkan lagi.

aloi tungsten adalah bahan yang sesuai untuk pelapik caj berbentuk Jadi jika anda mempunyai apa-apa kepentingan dalam produk ini, sila untuk menghantar e-mel kepada kami: sales@chinatungsten.com atau hubungi kami oleh: 0086 592 512 9 696 592 0086 512 9595.

Caj pelapik berbentuk

maklumat lanjut>>

Apakah Aloi Tungsten| Tungsten gred aloi berat| Permohonan Tungsten aloi berat|

Sinaran tungsten Perubatan melindungi| Sinaran tungsten melindungi Kelebihan|

radiasi tungsten melindungi industri| Sinaran Dinding Bahan|

Permohonan Dinding Sinaran tungsten|

 


Pusat Media>   [bank maklumat]  [Kamus tungsten]  [produk gambar 'bank]  [Video live dari pemprosesan]  [Video dalam proses Pemesinan]  [katalog]
Pasukan kita>   [Perjalanan ke Dongshan]  [2004 Xmas]  [2005 Xmas]  [2006 Spring Festival]  [2007 Spring Festival]  [Outside]  [2008 Spring Festival]  [2009 Xmas]
Kumpulan chinatungsten>   [bengkel]   [CTIA]   [CTIA-EN]   [CTIA-Jepun]   [kawat molibdenum]  [setong darts]  [wayar tungsten]   [Bar / Joran tungsten]   [Berat kertas]
    [Tungsten China ]  [tungsten karbida]  [XATCM ]  [Chatroulette]  [Infosys]  [wayar tungsten]  [Pemanas tungsten]  [Serbuk tungsten]
    [Berlawanan dengan Bar]  [Aloi tungsten]  [Tungsten tembaga][damak Borong] [tungsten Wikipedia]  [Tungsten karbida perhiasan]  [memancing tungsten]
    [Harga logam]  [Xiamen Tungsten]

Address: 3F, No.25 WH Rd., the 2nd Xiamen Software Park, FJ 361008,China
Phone:+86-592-5129696,+86-592-5129595;Fax:+86-592-5129797;Email:sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
Copyright©1997 - 2015 ChinaTungsten Online All Rights Reserved