talian chinatungsten ESTBLISHED1997
ISO9001:2008 CERTIFICATED
Yang sedang anda lihat: Laman Utama >>Dewan pembakaran Enjin Turbo

Dewan pembakaran Enjin Turbo

Apakah Enjin Turbo?


Seperti yang kita tahu, enjin turbo adalah enjin haba yang dingin dengan suhu pengambilan maksimum mereka, dan ia adalah terhad oleh kelakuan bahan konstituen artikel yang paling terdedah kepada haba dan kekangan.

Enjin turbo-1Enjin turbo-2

Mengapa memilih aloi tungsten?


Kebimbangan bagi perlindungan alam sekitar telah membawa pereka enjin turbo penerbangan untuk mencari cara untuk mengurangkan kadar pencemaran di dalam gas ekzos enjin. Ia dikenali bahawa masalah utama dalam perkara pencemaran enjin turbo penerbangan, dalam satu tangan, pelepasan karbon monoksida, hidrokarbon, dan sisa-sisa tak terbakar pelbagai semasa operasi di atas tanah dan, di tangan yang lain, pelepasan oksida nitrogen dan zarah semasa berlepas dan semasa menjajap pada ketinggian. Oleh yang demikian, produk aloi tungsten semakin diterima oleh orang ramai dalam hal ini. Kebuk pembakaran konvensional adalah penarafan dioptimumkan untuk operasi berlepas atau berhampiran berlepas. Ini menunjukkan bahawa, dalam zon utama kebuk pembakaran, pecahan aliran udara pemampat diperkenalkan itu, dengan bahan api disuntik, campuran bahan api-udara di zon ini akan menjadi dasarnya stoikiometri dalam mod. Dalam keadaan ini, kerana tahap suhu dan tekanan tinggi, seperti yang lengkap yang mungkin pembakaran diperolehi, hasil pembakaran yang lebih besar daripada 0,99 dicapai, kelajuan tindak balas kimia yang optimum untuk campuran ini stoichimoetric.

Sebaliknya, pada penilaian rendah, di terbiar atau hampir begitu, jumlah kekayaan di dalam kebuk hanya kira-kira setengah bahawa pada berlepas, di samping itu, tekanan dan suhu pada alur keluar pemampat adalah lebih rendah; keputusan bahawa kebuk, dengan pertuduhan sebahagian adalah amat terpincang dan bahawa kecekapan pembakaran laju perlahan jarang pergi luar 0,93. Pembakaran yang tidak lengkap, yang bermakna lebih tinggi kepekatan karbon monoksida dan sisa tak terbakar pada ekzos daripada di bawah operasi normal. Nisbah bahan pencemar yang lebih tinggi, lebih rendah jumlah hasil pembakaran.

Walau bagaimanapun, ia kelihatan mungkin untuk meningkatkan prestasi kebuk pembakaran dengan bertindak ke atas empat faktor:

Masa pengewapan bahan api,

Masa campuran udara-bahan api,

Masa gas segar / campuran gas yang terbakar,

Masa tindak balas kimia.

Dua kali yang pertama boleh dianggap sangat kecil pada penilaian yang tinggi kerana tekanan yang mencapai, tetapi ia tidak demikian pada penilaian rendah. Malah, dalam usaha untuk meningkatkan kelajuan pengewapan bahan api, ia mesti berubah menjadi titisan halus, yang, dalam operasi normal, mudah disedari oleh atomizing penyuntik mekanikal konvensional, tetapi prestasi yang diperolehi dalam penilaian yang lebih rendah adalah miskin. Ini adalah disebabkan oleh hakikat bahawa, jika bahan api itu dibahagikan kepada titisan, ini kurang bercampur dengan udara dalam zon utama dan zon tempatan akan muncul yang mempunyai kekayaan yang terlalu tinggi. Pada akhirnya, ia akan menjadi perlu bahawa setiap titisan akan ada kira-kira kuantiti gas yang diperlukan untuk pengewapan dan untuk pembakaran, iaitu, kuantiti gas yang mengakibatkan campuran stoikiometri dengan molekul oksigen selepas varporization lengkap. Dalam usaha untuk mencapai ini, sistem seperti suntikan aerodinamik telah dicadangkan. Injector Jenis aerodinamik umumnya terdiri daripada Pusaran, atau pemusar ram melalui udara dari pemampat diperkenalkan, yang berfungsi untuk atomize bahan api. Udara / bahan api pra-campuran itu diperolehi.

Gas segar / campuran gas terbakar juga mestilah kelebihan kerana ia menyumbang kepada peningkatan dalam suhu campuran carburized, dan oleh itu, membantu dalam pengabusan dan seterusnya membenarkan peningkatan dalam kelajuan tindak balas kimia. Dalam konvensional membenarkan kenalan ini campuran carburized dengan gas suhu tinggi daripada pembakaran adalah wajar untuk mengatur untuk edaran semula kedua dengan mencari peringkat pergolakan yang mudah.

Semua penyelesaian ini, yang membolehkan peningkatan dalam hasil pembakaran, bagaimanapun, kecekapan maksimum hanya untuk nilai yang mencukupi untuk tekanan dan suhu udara di salur masuk ruang.

Sejauh masa tindak balas, adalah perlu untuk tambahan kajian pengoptimuman kekayaan campuran, yang ideal akan boleh untuk mendapatkan nisbah stoikiometri udara / bahan api dalam zon penstabilan api, tanpa mengira operasi enjin.

Objektif pertama produk ini adalah untuk menyediakan satu penyelesaian novel masalah pembakaran operasi yang rendah bagi ruang yang merangkumi Jenis aerodinamik atau pra-pengabusan injector, yang telah dipasang di tapak tempat ibadat. Malah, dalam kes ruang konvensional Jenis ini, yang diatur untuk menyediakan campuran yang stoikiometri di berlepas, kira-kira satu pertiga daripada aliran udara yang diperlukan untuk pembakaran diperkenalkan dalam sistem suntikan dan dua pertiga oleh dalam rongga badan yang rendah.

Semua faktor-faktor ini adalah berfaedah untuk mengurangkan masa tindak balas dan boleh membawa kepada pengurangan panjang kebuk pembakaran dan seterusnya kepada had masa yang tinggal gas di kedua.

Sejauh dewan anulus atau berbentuk muncung Jenis berkenaan, ia adalah mungkin untuk mereka bentuk segmen pertengahan dalam bentuk zon anulus yang biasa kepada semua injector. Segmen pertengahan, maka akan terbentuk asas pekeliling yang terletak di satah yang berserenjang dengan paksi ruang yang injector yang dilampirkan, dan dua dinding sisi anulus yang dikimpal pada satu akhir, asas pekeliling dan pada hujung yang lain untuk asas ruang, mentakrifkan kelantangan anulus yang suar ke arah hiliran, pelbagai bentuk boleh disesuaikan untuk dinding sisi, dalam cara yang seakan-akan kes segmen perantaraan itu sendiri untuk setiap suntikan. Mereka boleh setiap terutamanya dijana oleh garis lurus dan bentuk setiap dinding kon pada akhir hiliran di mana lubang, yang direka untuk memperkenalkan aliran keempat udara terletak, diedarkan lebih daripada satu atau beberapa bulatan yang terletak pada satu atau beberapa pesawat yang berserenjang dengan paksi ruang. Setiap dinding sisi boleh dibentuk dua bahagian yang terpotong kon, dengan paksi menghubungkan dikimpal hujung ke hujung, yang mana sudut di peningkatan atas ke arah hiliran, lubang berdiameter kecil yang direka untuk suntikan aliran udara keempat terletak segera di hadapan sendi yang dibentuk dengan kemasukan dua kon yang terpotong, dan diedarkan lebih daripada satu atau beberapa pesawat yang berserenjang dengan paksi biasa kon yang terpotong. Mereka juga boleh terbentuk daripada bahagian pertama yang terpotong, dengan sudut yang paling tinggi di antara 60 ° dan 100 °, yang terdiri daripada, pada akhir hiliran, zon anulus yang terletak di satah yang berserenjang dengan paksi ruang, di mana lubang berdiameter kecil digerudi, yang direka untuk suntikan aliran udara keempat, lubang yang diedarkan lebih daripada satu atau beberapa bulatan yang sepaksi dengan zon tersebut dan mempunyai paksi mereka biasa untuk penjana bahagian terpotong, yang zon anulus menyertai mana mereka digerudi. Ini susunan lalu membuktikan berfaedah terutamanya dalam kes ruang prestasi yang tinggi kerana fakta bahawa ia menyekat panas slip-sungai di belakang jet yang sesuai dengan aliran keempat.

Diameter lubang, yang direka untuk suntikan aliran keempat, dalam segmen pertengahan anulus, yang akan mewakili 1/6 hingga 1/3 daripada udara rendah, akan mempunyai garis pusat antara 1/10 dan 1/40 dimensi maksimum segmen terkembang, diukur pada radius ruang.

Penyejukan hujung hiliran setiap dinding sisi oleh aliran udara kelima jelas bekerja, lubang yang direka untuk suntikan aliran ini kelima yang terletak dalam jarak yang terdekat sendi antara dinding setiap sisi dan ruang, nilai-nilai sudut dan aliran yang sama dengan yang disebut di dalam hal dewan yang setiap penyuntik memiliki segmen sendiri perantaraan.

Penembusan segmen perantaraan juga boleh direalisasikan dalam usaha untuk meningkatkan volum zon edaran semula menengah; kedalaman penembusan kemudiannya akan menjadi antara satu perlima dan satu setengah dimensi maksimum segmen pertengahan, yang diukur pada jejari ruang.

Chinatungsten boleh menawarkan produk aloi tungsten yang digunakan dalam kes ini bukan sahaja mengikut standard antarabangsa, tetapi juga sebagai satu keperluan pelanggan. Aloi tungsten adalah bahan yang sesuai untuk ruang pembakaran enjin turbo. Jadi jika anda mempunyai apa-apa kepentingan dalam produk ini, sila untuk menghantar e-mel kepada kami: sales@chinatungsten.com atau hubungi kami oleh: 0086 592 512 9696, 0086 592 512 9595. Kita ada di perkhidmatan anda.

maklumat lanjut>>

Apakah Aloi Tungsten| Tungsten gred aloi berat| Permohonan Tungsten aloi berat|

Kelebihan pengimbang aloi tungsten| Klasifikasi pengimbang Aloi tungsten|

Melindungi Aloi Tungsten Plasma Pemecut| tungsten aloi collimator|

 

 


Pusat Media>   [bank maklumat]  [Kamus tungsten]  [produk gambar 'bank]  [Video live dari pemprosesan]  [Video dalam proses Pemesinan]  [katalog]
Pasukan kita>   [Perjalanan ke Dongshan]  [2004 Xmas]  [2005 Xmas]  [2006 Spring Festival]  [2007 Spring Festival]  [Outside]  [2008 Spring Festival]  [2009 Xmas]
Kumpulan chinatungsten>   [bengkel]   [CTIA]   [CTIA-EN]   [CTIA-Jepun]   [kawat molibdenum]  [setong darts]  [wayar tungsten]   [Bar / Joran tungsten]   [Berat kertas]
    [Tungsten China ]  [tungsten karbida]  [XATCM ]  [Chatroulette]  [Infosys]  [wayar tungsten]  [Pemanas tungsten]  [Serbuk tungsten]
    [Berlawanan dengan Bar]  [Aloi tungsten]  [Tungsten tembaga][damak Borong] [tungsten Wikipedia]  [Tungsten karbida perhiasan]  [memancing tungsten]
    [Harga logam]  [Xiamen Tungsten]

Address: 3F, No.25 WH Rd., the 2nd Xiamen Software Park, FJ 361008,China
Phone:+86-592-5129696,+86-592-5129595;Fax:+86-592-5129797;Email:sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
Copyright©1997 - 2015 ChinaTungsten Online All Rights Reserved