talian chinatungsten ESTBLISHED1997
ISO9001:2008 CERTIFICATED
Yang sedang anda lihat: Laman Utama >>Pembinaan, Bahagian Teknik Plasma

Pembinaan, Bahagian Teknik Plasma

Aplikasi yang mungkin mendapat lebih penting pada masa akan datang adalah bahan pembinaan bagi ruang plasma penjanaan kuasa magnetohydrodynamic (W dan W-Cu) dan plat sasaran dalam reaktor pelakuran (W, W-La2O3).

Eksperimen plasma baru-baru ini dan kajian teori dan berangka menunjukkan tungsten yang boleh menjadi yang terbaik, jika tidak sahaja, bahan untuk menghadapi keadaan operasi yang luar biasa dalam injap reaktor pelakuran nuklear. Injap, iaitu bahawa sebahagian daripada kapal vakum di mana zarah plasma berinteraksi dengan dinding yang pertama, dan di mana sebahagian besar haba pelakuran dikeluarkan, terdiri daripada elemen air disejukkan tembaga penukar haba yang dilindungi dengan perisai plasma menghadap. Zarah plasma (elektron, proton, dan zarah α-) diarahkan oleh medan magnet ke arah plat sasaran injap, di mana mereka dineutralkan dan dipam. fluks haba berolak mencapai 20 MW.m-2 dan suhu permukaan atendan lebih dari 3000 ℃. Oleh itu, bahan perisai yang sesuai mesti mempunyai keberaliran haba yang tinggi ( dalam usaha untuk memindahkan fluks haba tinggi), rendah pekali pengembangan terma dan rendah modulus Young (dalam usaha untuk mengekalkan tegasan haba rendah), dan takat lebur yang tinggi dan hasil rendah pemercikan (dalam usaha untuk memastikan hakisan rendah). Walaupun tungsten tidak tidak mempunyai sebagai kekonduksian tinggi 1 terma dan sebagai rendah modulus 1 muda itu sebagai karbon-karbon bahan komposit, yang telah diramalkan untuk yang bahagian injap yang dengan itu fluks haba tertinggi, ramai pakar percaya bahawa dalam jangka masa panjang, hayat yang munasabah hanya akan boleh dicapai oleh injap plat tungsten, yang mempunyai kadar hakisan yang paling rendah semua bahan dalam seksyen injap dengan suhu plasma yang agak rendah tetapi ketumpatan zarah tinggi.

Plasma teknik tekanan rendah

Bagi merealisasikan teknikal proses plasma tekanan rendah, seseorang memerlukan peralatan dengan komponen-komponen berikut:

sistem memvakum (pam, vesel)
bekalan tenaga
bekalan gas
pengukuran dan kawalan komponen untuk pelarasan diulang parameter proses

Disebabkan oleh keperluan sistem vakum dalam kebanyakan kes, kaedah operasi kumpulan adalah penyelesaian yang paling mudah. ​​Proses boleh fleksibel dan complexly dikonfigurasikan, dalam usaha untuk menukar mod tindakan plasma melalui perubahan parameter proses (tekanan, gas aliran, komposisi gas, tenaga) dan boleh mencapai kesan yang berbeza dalam satu proses langkah. Oleh itu, iaitu tanpa perbelanjaan besar pembersihan menengah boleh dilaksanakan dan sebaik selepas itu satu lapisan perlindungan kakisan menjadi didepositkan, tanpa pengudaraan di antara.

Lagi kelebihan teknik plasma tekanan rendah:

keupayaan penembusan-fisur oleh plasma: walaupun geometri sampel yang paling kompleks sehingga substrat berliang boleh dirawat
tiada terikan haba atau mekanikal daripada substrat
ukuran tinggi pada keserasian alam sekitar dan keselamatan operasi

Chinatungsten Online mempunyai pelbagai kemudahan disediakan untuk pelbagai soalan concepted yang (bahan pukal, barangan kelompok, barangan rel, saiz reaktor hingga 3m 3, rangsangan MHz-dan GHz); serta pengalaman bertahun-tahun dalam pembangunan proses plasma dankonsep peranti applicative plasma sehingga Penyenggatan perintis.

Dalam batasan fungsinya sebagai pembekal perkhidmatan dalam pemindahan teknologi, kami menawarkan sumber untuk pemprosesan soalan industri tersebut di atas sehingga pengeluaran siri Perkhidmatan kami merangkumi perundingan, pembangunan proses, persampelan dan pemasangan perindustrian menerusi terotechnology perintis.

Rawatan plasma - kemungkinan tidak berkesudahan

Plasma boleh digunakan dalam kes-kes yang berlainan apabila anda ingin untuk lebih mematuhi bahan atau menukar harta permukaan yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan teknologi penetapan trend ini, ia adalah mungkin untuk mengubah suai hampir mana-mana permukaan. Teknologi Plasma menawarkan beberapa permohonan yang serba boleh,contohnya:

Membersihkan permukaan yang ada apa-apa sisa minyak, atau pencemaran
Pengaktifan pelbagai bahan sebelum gluing, lukisan, dan sebagainya.
Punaran dan penyingkiran sebahagian daripada permukaan
Salutan bahagian dengan beberapa Type didapati lapisan (seperti PTFE-halangan pelindung, hidrofobik, hidrofilik, geseran-mengurangkan, dll)
Plasma teknologi mengukuhkan diri dalam semua bidang industri, dan aplikasi baru sentiasa berkembang.

Plasma Teknologi - Kelebihan meyakinkan

Berbanding kaedah lain, seperti merawat api atau menggunakan bahan kimia untuk merawat permukaan, plasma teknologi mempamerkan banyak kelebihan penting:

Banyak sifat-sifat permukaan boleh diperolehi secara eksklusif dengan prosedur ini
Boleh digunakan dalam pengeluaran dalam talian atau beroperasi secara bebas
proses nvironmentally mesra
Tanpa mengira geometri anda mampu untuk merawat serbuk, bahagian-bahagian kecil, cakera, bulu, tekstil, tiub, botol, papan litar, dll.
Bahagian pasang siap tidak akan mekanikal berubah
Pemanasan bahagian adalah minimum
Kos operasi adalah sangat rendah
Amat selamat untuk beroperasi
Proses ini adalah amat tenaga risiko kumpulan

Aloi tungsten adalah bahan yang sesuai untuk bahagian pembinaan untuk plasma teknik / pendorongan ion Jadi, jika anda mempunyai apa-apa kepentingan dalam produk ini, sila untuk menghantar e-mel kepada kami.: sales@chinatungsten.com atau hubungi kami oleh: 0086 592 512 9 696 592 0086 512 9595.

maklumat lanjut>>

Apakah Aloi Tungsten| Tungsten gred aloi berat| Permohonan Tungsten aloi berat|

Sinaran tungsten Perubatan melindungi| Sinaran tungsten melindungi Kelebihan|

radiasi tungsten melindungi industri| Sinaran Dinding Bahan|

Permohonan Dinding Sinaran tungsten|


Pusat Media>   [bank maklumat]  [Kamus tungsten]  [produk gambar 'bank]  [Video live dari pemprosesan]  [Video dalam proses Pemesinan]  [katalog]
Pasukan kita>   [Perjalanan ke Dongshan]  [2004 Xmas]  [2005 Xmas]  [2006 Spring Festival]  [2007 Spring Festival]  [Outside]  [2008 Spring Festival]  [2009 Xmas]
Kumpulan chinatungsten>   [bengkel]   [CTIA]   [CTIA-EN]   [CTIA-Jepun]   [kawat molibdenum]  [setong darts]  [wayar tungsten]   [Bar / Joran tungsten]   [Berat kertas]
    [Tungsten China ]  [tungsten karbida]  [XATCM ]  [Chatroulette]  [Infosys]  [wayar tungsten]  [Pemanas tungsten]  [Serbuk tungsten]
    [Berlawanan dengan Bar]  [Aloi tungsten]  [Tungsten tembaga][damak Borong] [tungsten Wikipedia]  [Tungsten karbida perhiasan]  [memancing tungsten]
    [Harga logam]  [Xiamen Tungsten]

Address: 3F, No.25 WH Rd., the 2nd Xiamen Software Park, FJ 361008,China
Phone:+86-592-5129696,+86-592-5129595;Fax:+86-592-5129797;Email:sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
Copyright©1997 - 2015 ChinaTungsten Online All Rights Reserved