talian chinatungsten ESTBLISHED1997
ISO9001:2008 CERTIFICATED
Yang sedang anda lihat: Laman Utama >>Radiasi aloi tungsten melindungi

Radiasi aloi tungsten melindungi

Aloi tungsten adalah pilihan terbaik untuk permohonan perlindungan radiasi, dalam kedua-dua tetapan perubatan dan industri. Berbanding dengan bahan-bahan melindungi radiasi yang tradisional, perisai radiasi aloi tungsten memberikan nilai yang cemerlang. Suatu aloi ketumpatan tinggi boleh memberikan penyerapan tenaga yang sama sebagai menerajui menggunakan bahan 1/3 kurang. Orang ramai mengambil kesempatan dipercayai radiasi aloi tungsten sifat melindungi.
Perisai tungsten aloi kami radiasi digunakan untuk bekas sumber radioaktif, radiografi gamma, perisai, dan instrumentasi industri. Perlindungan radiasi juga berkhidmat sebagai collimators dan melindungi radiasi dalam terapi kanser, serta perlindungan picagari untuk suntikan radioaktif.
Perisai radiasi aloi tungsten memberikan anda perlindungan terbaik daripada radiasi yang merbahaya. Meet 21014 AMS dan piawaian ASTM B777 bahan, kita boleh menawarkan perisai tungsten radiasi aloi dengan pemesinan siap oleh CNC mengikut pelanggan lukisan.
Hartanah Bahan aloi tungsten popular adalah seperti berikut:

bahan
kimia
Hartanah

90WNiFe

90WNiCu

92.5WNiFe

95WNiFe

95WNiCu

ketumpatan (g/cm3)

17.1

17.0

17.5

18.0

18.0

kekerasan (HRC)

25

25

26

27

28

Tegangan Kekuatan utama (kpsi)

120

110

115

110

100

Yieldkekuatan tegangan (kpsi)

85

75

80

80

75

Pemanjangan pada Cuti (%)

3

10

7

5

2

Beberapa Details for Tungsten Aloi Dinding Perkakasan Sinaran

Monokromatik Beam bidai
Ketebalan tungsten pengatup rasuk monokromatik perlu dinilai berdasarkan spesifikasi rasuk yang monokromatik daripada beamline setiap. Di stesen monokromatik, rasuk boleh dihentikan di dinding hiliran stesen eksperimen, di mana ketebalan dinding hiliran adalah lebih besar daripada atau sama dengan jumlah ketebalan gabungan yang dikehendaki berhenti dan dinding hiliran stesen.
Dalam kes bidai tungsten penting (rasuk putih stop-mono-rasuk pas), untuk bukaan rasuk yang monokromatik ofset 8 mm atau lebih selamat bagi sinar bremsstrahlung luar dari pinggir bukaan mono-untuk meminimumkan ceramah silang . Bagi bukaan utama, ini PETRONAS ialah 15 mm.

Geologging
Geologging merupakan teknik penerokaan yang digunakan terutamanya dalam industri minyak dan gas. Ia juga dikenali sebagai pembalakan talian dawai dan pembalakan lubang gerudi. Sumber gamma ray akan diturunkan ke dalam lubang gerudi dan radiasi menembusi strata batu. Data ini kemudiannya boleh dianalisis untuk menentukan sama ada deposit gas atau minyak hadir. Aloi tungsten digunakan untuk melindungi sumber radioaktif dan bertindak sebagai collimator bagi rasuk gamma.

Pemeriksaan Gamma talian paip
radiasi digunakan untuk memeriksa kimpalan dan untuk mengesan keretakan di dalam saluran paip. Satu sumber gamma dipasang pada troli kawalan jauh beroda (kadang-kadang dipanggil "babi") dan bergerak di dalam panjang paip. Collimator tungsten digunakan untuk mengarahkan sinaran ke sasaran, manakala sumber radioaktif ini ditempatkan di dalam tungsten perlindungan.

Industri radiografi
Radiografi industri menggunakan radiasi gamma untuk mengesan kerosakan struktur dalam bahan-bahan seperti logam dan konkrit. Sebagai pemeriksaan talian paip, peralatan menggunakan tungsten perlindungan, serta dengan collimator tungsten.
Ketebalan, ketumpatan dan tahap mengukur sumber radioaktif yang digunakan di dalam proses industri untuk mengukur ketebalan, ketumpatan atau tahap bahan semasa contohnya pengeluaran kertas, filem plastik, kepingan keluli atau salutan permukaan. Bahan yang meninggal di antara sumber radioaktif, yang ditempatkan di dalam aloi tungsten, dan pengesan. Kekuatan isyarat pengesan digunakan untuk mengukur ketebalan, ketumpatan atau tahap bahan.

Keselamatan Dalam Negeri dan Kawalan Sempadan
Kuasa penembusan radiasi juga telah diletakkan untuk digunakan dalam perjuangan menentang keganasan. Industri Keselamatan Dalam Negeri telah direka pengimbas yang menggunakan radiasi gamma untuk mengesan objek di dalam bekas kargo atau bagasi syarikat penerbangan.
Sumber-sumber radioaktif yang sangat kuat dan memerlukan tungsten perisai untuk melindungi kakitangan keselamatan dan orang ramai daripada sinaran. Collimator tungsten juga dikehendaki untuk mengarahkan sinaran gamma ke sasarannya.

Sinaran melindungi Digunakan dalam Rawatan Kanser
Aloi tungsten berat ini biasanya digunakan untuk mesin memerlukan intensiti radiasi termodulat, yang boleh melindungi tisu kulit yang sihat semasa rawatan kanser. Ia mungkin membantu menyelamatkan nyawa melalui menghapuskan sel-sel kanser dan melindungi tisu yang sihat di sekeliling.

           radiasi aloi tungsten melindungi                                         radiasi aloi tungsten melindungi

Jika anda mempunyai apa-apa kepentingan dalam produk ini, sila berasa bebas untuk memberitahu soalan atau pertanyaan anda melalui e-mel kepada sales@chinatungsten.com, atau melalui telefon 86 592 512 9696. Kami bersedia untuk menawarkan produk-produk berkualiti dan perkhidmatan yang baik kepada anda pada bila-bila masa.

maklumat lanjut>>

Apakah Aloi Tungsten| Tungsten gred aloi berat| Permohonan Tungsten aloi berat|

Sinaran tungsten Perubatan melindungi| Sinaran tungsten melindungi Kelebihan|

radiasi tungsten melindungi industri| Sinaran Dinding Bahan|

Permohonan Dinding Sinaran tungsten|


Pusat Media>   [bank maklumat]  [Kamus tungsten]  [produk gambar 'bank]  [Video live dari pemprosesan]  [Video dalam proses Pemesinan]  [katalog]
Pasukan kita>   [Perjalanan ke Dongshan]  [2004 Xmas]  [2005 Xmas]  [2006 Spring Festival]  [2007 Spring Festival]  [Outside]  [2008 Spring Festival]  [2009 Xmas]
Kumpulan chinatungsten>   [bengkel]   [CTIA]   [CTIA-EN]   [CTIA-Jepun]   [kawat molibdenum]  [setong darts]  [wayar tungsten]   [Bar / Joran tungsten]   [Berat kertas]
    [Tungsten China ]  [tungsten karbida]  [XATCM ]  [Chatroulette]  [Infosys]  [wayar tungsten]  [Pemanas tungsten]  [Serbuk tungsten]
    [Berlawanan dengan Bar]  [Aloi tungsten]  [Tungsten tembaga][damak Borong] [tungsten Wikipedia]  [Tungsten karbida perhiasan]  [memancing tungsten]
    [Harga logam]  [Xiamen Tungsten]

Address: 3F, No.25 WH Rd., the 2nd Xiamen Software Park, FJ 361008,China
Phone:+86-592-5129696,+86-592-5129595;Fax:+86-592-5129797;Email:sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
Copyright©1997 - 2015 ChinaTungsten Online All Rights Reserved